Rinita alergică reprezintă o problemă globală de sănătate, afectând până la 20% din populație sau chiar mai mult de atât, deoarece mulți pacienți își subestimează afecțiunea și probabil incidența este subapreciată. Adesea pacienții o tratează cu indiferență, atunci când simptomele nu sunt foarte neplăcute, sau dimpotrivă, este confundată cu o viroză sau banala răceală. Așa că este mereu nevoie de noi și noi informații și sprijin pentru diagnosticare și tratament corect.

În contextul pandemiei cu COVID-19 însă, problemele alergicilor se complică! Un strănut care primea un politicos „Sănătate!” atrage imediat atenția celor din jur; tusea care îl poate însoți declanșează panica… Dacă are coronavirus? Dacă sunt în pericol? Este o situație pe cât de des întâlnită, pe atât de normală, pentru că tensiunea creată de frică și neînțelegerea simptomelor duce la această stare de lucruri.

SRAIC își propune să aducă puțină lumină în clarificarea celor două afecțiuni, pentru a-i liniști atât pe alergici, cât și pe cei foarte precauți și atenți la cei din jur. Informația este putere, deci vă invităm să parcurgeți informațiile oferite de unii dintre cei mai buni alergologi din România, dar și din străinătate. Gândul final pentru alergici este că trebuie să ajungă la un diagnostic corect și competent și să existe o monitorizare riguroasă de către un medic specialist alergolog.

Vă invităm să citiți mai multe despre acest subiect pe site-ul ALERGIE IN PANDEMIE

Conf.Dr. Roxana Bumbăcea