Unul din pacienții noștri ne-a ajutat să vă descriem pe scurt cum se poate combina o consultație  dermatologică cu una de alergologie în clinica noastră, astfel încât soluția oferită sa fie cât mai completă.

Mulțumim, Radu!

Am o dermatită atopică pe ambele mâini de la 7-8 ani – acum am 15 ani, deci mă chinuie de ceva timp, dar acum, pe frigul ăsta, s-a agravat destul de tare, în ciuda unui tratament local pe care îl aplicam la indicația pediatrului. Pielea era foarte uscată, crăpată până la sânge. Era clar că trebuie să ajung la dermatolog cât mai repede.

Am ajuns cu două minute mai devreme ca să nu fiu nevoit să aștept în anticameră. Urăsc să aștept. Mi-am pus papuceii scârțâitori din plastic și, cu masca bine trasă peste nas, am pășit zgomotos în cabinetul din mijloc, cel care mi-a fost indicat de la recepție.

La birou, mă aștepta o doctoriță  blondă, mascată, dar cu o privire foarte prietenoasă, cât puteam eu să vad din expresia ochilor. Au început întrebările la care mă așteptam: de când o am, ce tratament am mai folosit, cum arată acum pielea față de alte dăți, ce săpun folosesc. 

Dar au fost și multe întrebări la care nu mă așteptam! Am aflat cu surprindere că săpunul bun din punct de vedere dermatologic este cel care face mai puțină spumă și nu are parfum. Am făcut diferența între tratament gel, cremă sau milk. Când doctorița blondă părea că a terminat, în cabinet a intrat o doctoriță brunetă. Am aflat că era specializată în alergologie pentru că dermatita mea era declanșată probaibil de o alergie. A început un nou șir de întrebări pe această temă: ce alergii am, la ce, de când, cum se manifestă. Cum respir și dacă există șuierat la efort. Multe alte informații pe care le ofeream cât puteam de corect. După discuție a urmat și o testare a acestor alergii, nu au fost suficiente amintirile mele, și s-a dovedit că eram alergic la multe lucruri de care nu știam!

Am plecat amețit de tirul încrucișat, dar cu un tratament care să rezolve atât dermatita atopică de pe mâini cât și stările alergice.

Sunt convins că a fost cea mai completă vizită medicală pe care puteam să o am!